Лінгвокультурологічне відображення реалій козацької доби у словнику В. І. Даля - Полякова, Т.М. (Мовознавство, 2011)
У статті йдеться про характеристики реалій українського козацтва в тлумачних словниках
російської мови. Українські історичні лінгвокультуреми, зафіксовані Словником В. Даля,
розглядаються як складова частина російської літературної мови. The article is devoted to the Russian lexicographic description of those «realia» that pertained to the Ukrainian Cossacks’ organization. The Ukrainian historic and linguo-cultural lexemes, recorded in V. Dal’s Dictionary, are considered in our contribution as an integrating part of the Russian literary language.