Роман Івана Франка «Для домашнього огнища» крізь призму частотного словника - Бук, С.Н. (Мовознавство, 2011)
У статті описано методику та принципи укладання частотного словника роману І. Франка
«Для домашнього огнища». Отримано статистичні параметри лексики твору, зокрема індекси
різноманітності (багатство словника), винятковості, концентрації, співвідношення між рангом
слова та величиною покриття тексту тощо. На основі частотних словників романів
І. Франка «Перехресні стежки» (2007) та «Для домашнього огнища» (2010) здійснено порівняння
основних кількісних характеристик вказаних текстів. In the article, the methodology and the principles of the compilation of the Frequency dictionary for Ivan Franko’s novel «Dlja domashnjoho ohnyshcha» («For the Hearth») are described. The fol-lowing statistical parameters of the novel vocabulary are obtained: variety, exclusiveness, concentration indexes, correlation between word rank and text coverage, etc. The main quantitative character-istics of Franko’s novels «Perekhresni stezhky» («The Cross-Paths») and «Dlja domashnjoho ohnyshcha» are compared on the basis of their frequency dictionaries.