З романської етимології: до семантико-типологічного критерію пояснення лат. quаегеге - Мікіна, О.Г. (Мовознавство, 2011)
У статті пропонується нова етимологія латинського дієслова quaerere, яка ґрунтується на
семасіологічних і типологічних принципах. Спостереження над семантичною еволюцією
рефлексів quaerere в романських мовах використовуються для підтвердження запропонованої
етимології. A new etymology of the Latin verb quaerere, which is based on the semasiological and typological principals, is suggested in the given article. Observation of semantic evolution of the reflexes of quaerere in the Romance languages is used to support the suggested etymology.