Етимологічні розвідки - Скляренко, В.Г. (Мовознавство, 2011)
У статті розглядається походження слів суд «judicium» і суд «посуд». Автор заперечує загальноприйняті етимології цих слів і пропонує для них принципово нові етимологічні пояснення. The article focuses on the origin of Ukrainian суд «judicium» and суд «ware». The author rejects the generally accepted etymological interpretations of these words, giving instead crucially new explanations of their origin.