Етюди з «Короткого етимологічного словника топонімів України» - Лучик, В.В. (Мовознавство, 2011)
У статті запропоновано етимології найвідоміших топонімів України, які починаються
літерами Бо- та Бру-. Переважну більшість із них становлять автохтонні українські утворення.
Меншу частину утворюють назви, що виникли під упливом або в середовищі носіїв інших
слов’янських мов, а також топоніми з основами романського, германського, іранського,
тюркського та іллірійського походження. The article suggested etymology of most Ukrainian toponyms that start with the letters Bo- and Bru-. The majority of them are autochtonie Ukrainian formations. The less part of this group is con-tained with some names which appear under the influence or in the surrounding of native speakers of other Slavonic languages and also there are toponims with the steam of Romanic, Germanic, Iranian and Illiric origin.