Явище енантіосемії в українській термінології - Іващенко, В.Л. (Мовознавство, 2011)
У статті аналізуються особливості логіко-семантичної актуалізації, причини породження
енантіосемії в різних термінолектах, а також розроблено загальну типологію енантіосемів у
термінопросторі українській мови. The peculiarities of logic-semantic actualization, reasons of enantiosemy’s origin in different terminologies are analyzed and a general typology of enantiosems in term space of the Ukrainian language is developed in this article.