Передмови лексикографічних праць як об’єкт жанрознавчих досліджень - Синиця, І.А. (Мовознавство, 2011)
У статті обстоюється думка про необхідність вивчення словників з позицій сучасного жанрознавства; на основі «анкети» мовленнєвого жанру здійснюється аналіз передмов авторитетних лінгвістичних енциклопедичних словників української та російської мов як одного з видів гіпержанру передмови. The idea of the need to study the dictionary on position of modem genristic is defended in the article, prefaces of authoritative encyclopedic dictionaries of Ukrainian and Russian languages as a kind of hipergenre of the preface are analysed using «profiles» of speech genre.