Береза і калина в сучасній мовній свідомості - Баландіна, Η.Ф. (Мовознавство, 2011)
У статті за матеріалами асоціативного експерименту досліджено мовну свідомість школярів на прикладі слів береза і калина. Метою розвідки є аналіз асоціативних полів, пошук закономірностей в асоціативних взаємозв’язках, а також виявів універсальних і національно- культурних елементів в асоціативній семантичній структурі слів-стимулів. The linguistic consciousness of schoolchildren on the example of words birch and guelder rose on the materials of associative experiment is studied in the article. The main aim of the research is analysis of associative fields, searching for patterns in associative relationships, as well as reflexes of universal and national-cultural elements in associative semantic structure of word-stimulus.