Чеська пареміографія від початків (XIV ст.) до сучасності - Даниленко, Л.І. (Мовознавство, 2011)
Статтю присвячено основним етапам вивчення та лексикографічного опису паремійних одиниць чеської мови. Подається характеристика пареміографічних праць Я. Срнеця, М. Червенкитая. Благослава, Я. А. Коменського, Й. Добровського, Фр. Л. Челаковського,В. Флайшганса, Ф. Шиндлера та ін. Уперше пропонується періодизація чеської пареміографії. The article is dedicated to the hasic stages of research, lexical and graphical description of paremic units of Czech language. Smc, Chervenka and Blagoslav, Komensky, Dohrovsky, Chelakovsky, Fleishhans, Schindler paremiologic works are characterized in the article. Czech pareimography division into periods is suggested.