Граматична категорія темпоральності: семантико-структурний аспект - Барчук, В.М. (Мовознавство, 2011)
Стаття присвячена обґрунтуванню змісту, семантики та структури категорії темпоральності. На основі спільних для всіх темпоральних значень критеріїв визначено категорії інтервалу, часу, таксису як складників надкатегорії темпоральності. This article is devoted to both analyses of contents, semantics, and the structure of the category of temporality. On the basis of common criteria for all temporal meanings the categories of interval, tense, taxis are determined as constitutive sub-categories of temporality.