Баган М. П. Категорія заперечення в українській мові - Олексенко, В. (Мовознавство, 2012)
Рецензія на книгу: Баган М. П. Категорія заперечення в українській мові:
функціонально-семантичні та етнолінгвістичні вияви. К .: Видавничий дім Дмитра Бураго, 2012.— 376 с.

Монографія М. П. Батан репрезентує нову спробу комплексного функціонально-семантичного аналізу категорії заперечення в сучасній українській мові. Заслуговує схвалення передусім намагання авторки відійти від вузького формально-граматичного витлумачення заперечення й охопити всі вербальні (і навіть невербальні) вияви цієї мисленнєво-мовленнєвої категорії.