Дисертаційні роботи з мовознавства (Мовознавство, 2012)
У 2010 році бюро Наукової ради з проблем «Закономірності розвитку мов і практика мовної
діяльності» при Відділенні літератури, мови і мистецтвознавства НАН України працювало у
такому складі (голова ради — проф. В. М. Бріцин, заступник голови ради — проф. Н. Г. Озерова,
учений секретар — проф. В. В. Чумак). До складу бюро ради входили також керівники
восьми проблемних секцій (загального та слов’янського мовознавства — чл.-кор. НАН України
О. Б. Ткаченко, російського мовознавства — проф. Н. Г. Озерова, романо-германського
мовознавства — проф. А. Д. Белова, граматики — проф. К. Г. Городенська, діалектології
та ономастики — проф. П. Ю. Гриценко, проф. В. В. Лучик, комп’ютерної лінгвістики —
чл.-кор. НАН України В. А. Широков, лексикології та лексикографії — проф. О. О. Тараненко, стилістики—чл.-кор. НАН України С. Я. Єрмоленко).