Комунікаційна складова маркетингової діяльності комунальних підприємств як фактор забезпечення конкурентоспроможності міста - Попова, Г.Ю. (Вісник економічної науки України, 2021)
У статті визначено специфіку маркетингової діяльності комунальних підприємств у процесі реформування житлово-комунального господарства України. Проаналізовано взаємозв’язок якості комунальних послуг з рівнем конкурентоспроможності міста; запропоновано удосконалення комунікаційної складової маркетингової діяльності комунальних підприємств за допомогою інструментів Public relations; обґрунтовано необхідність інформаційної транспарентності як передумови ефективних комунікацій між комунальними підприємствами та споживачами їх послуг. В статье определена специфика маркетинговой деятельности коммунальных предприятий в процессе реформирования жилищно-коммунального хозяйства Украины. Проанализирована взаимосвязь качества коммунальных услуг с уровнем конкурентоспособности города; предложено усовершенствование коммуникационной составляющей маркетинговой деятельности коммунальных предприятий с помощью инструментов Public relations; обоснована необходимость информационной транспарентности как предпосылки эффективных коммуникаций между коммунальными предприятиями и потребителями их услуг. The article identifies the specifics of marketing activities of utilities in the process of reforming housing and communal services of Ukraine. The relationship between the quality of public services and the level of competitiveness of the city is analyzed; the improvement of the communication component of the marketing activity of public utilities with the help of Public relations tools is proposed; the necessity of information transparency as a prerequisite for effective communications between utilities and consumers of their services is substantiated.