До досвіду європейських кодифікацій - Дудченко, В.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
У даній статті феномен кодифікації розглядається в історичному, філософському та порівняльно-правовому аспектах. Доводиться необхідність подолання позитивного підходу до кодифікації. Утверджується ідея переходу до нових форм кодифікації, зокрема, до кодексів загальних принципів. В данной статье феномен кодификации рассматривается в историческом, философском и сравнительно-правовом аспектах. Доказывается необходимость преодоления позитивного подхода к кодификации. Утверждается идея перехода к новым формам кодификации, среди которых — кодексы общих принципов. This article examines the phenomenon of codification in historical, philosophical, comparative and legal aspects. The necessity to overcome the positive approach to codification is substantiated. The idia of transition to new forms of codification especially to the codes of general principles is argued.