Імпліцитна інформація у висловленнях і дискурсивні слова - Бацевич, Ф.С. (Мовознавство, 2012)
У статті розглядаються способи втілення імпліцитної інформації (формально невиражених комунікативних смислів), яку вносять у висловлення частки сучасної української мови як дискурсивні слова. Це інформація пресупозитивного, імплікативного й імплікатурного характеру. Виявляються функціонально-ономасіологічні класи комунікативних смислів імпліцитного характеру. The paper considers the ways of realizing the implicit information (formally not expressed communicative meanings), which is contributed into the utterances by the particles of the modem Ukrainian language as discursive words. This is the information of presuppositive, implicative and implicature character. The functional-onomasiological classes of the communicative meanings of implicit character are revealed.