Оцінка в семантиці перцептивно! лексики - Деменчук, О.В. (Мовознавство, 2012)
У статті на матеріалі української, польської та англійської мов розглядаються особливості кодування семантикою перцептивної лексики інформації про ціннісні (оцінні) стратегії людини як суб’єкта перцептивно-інформаційного стану. Розкривається динаміка зміни перцептивно-інформаційного стану людини в ієрархії її ціннісних систем. Установлюються параметри ситуації, які визначають характер оцінки перцептивного об’єкта. The paper focuses on information about evaluative strategies of man as a subject of perceptual- informational state, it being coded in the semantics of perception vocabulary of the Ukrainian, Polish, and English languages. The dynamics of perceptual-informational state changes in the hierarchy of man’s evaluative systems are revealed. The parameters of a situation that determine the nature of perceptual object evaluation are established.