Номінації осіб у сучасній українській мові - Стишов, О.А. (Мовознавство, 2012)
Статтю присвячено аналізу та класифікації нових назв осіб, переважно загальномовних і почасти оказіональних, у мові українських ЗМІ кінця XX — початку XXI ст. Виявлено основні тематичні й семантичні групи цих номенів, простудійовано головні джерела їх надходження — словотворення на основі власних і чужомовних ресурсів, семантична деривація, зовнішні і внутрішні новозапозичення. The article is devoted to the analysis and classification of new names of persons in the language of the Ukrainian mass media late XX — early XXI century mainly common and partially nonce. The basic thematic and semantic groups of these nomens have been revealed, the key sources of their replenishment such as word formation on the basis of native and foreign resources, semantic derivation, external and internal new borrowings have been researched.