Семантична природа номіналізації - Остапчук, Я.В. (Мовознавство, 2012)
Стаття присвячена аналізу семантичного потенціалу номіналізації як інваріанта репрезентації об’єктивного значення речення. Досліджено особливості реалізації непрямої та прямої номіналізацій у текстогворенні. Проаналізовано семантику номіналізованих структур та визначено моделі їх уживання в реченні. The article is dedicated to the analysis of semantic potential of nominalization as an invariant of objective meaning represented in a sentence. The realization peculiarities of imperfect and perfect nominalizations in text-forming are investigated. The semantics of nominalized structures are analyzed as well as structural models of their sentence usage.