Взаємодія східноукраїнського й західноукраїнського варіантів літературної мови в усталенні норм у галузі синтаксису - Матвіяс, І.Г. (Мовознавство, 2013)
У статті розглядаються особливості синтаксису, які були спільними для східноукраїнського й західноукраїнського варіантів літературної мови і якими вони різнилися. Відзначається більша роль східноукраїнського варіанта порівняно із західноукраїнським в усталенні норм у галузі синтаксису. The article focuses on the syntactical features, which were common for East Ukrainian and West Ukrainian variants of literary language and which were different. The role of East Ukrainian variant in the contemporary syntactical formation of standars was greater.