Номінації осіб у сучасній українській мові - Стишов, О.А. (Мовознавство, 2013)
Статтю присвячено аналізу та класифікації нових назв осіб, переважно загальномовних і почасти оказіональних, у мові українських ЗМІ кінця XX — початку XXI ст. Виявлено основні тематичні й семантичні групи цих номенів, простудійовано головні джерела їх надходження — словотворення на основі власних і чужомовних ресурсів, семантичну деривацію, зовнішні і внутрішні новозапозичення. The article is devoted to the analysis and classification of new names of persons in the language of the Ukrainian mass media late XX — early XXI century mainly common and partially nonce. The basic thematic and semantic groups of these nomens have been revealed, the key sources of their re-plenishment such as word formation on the basis of native and foreign resources, semantic derivation, external and internal new borrowings have been researched.