Впровадження судового прецеденту як необхідний елемент гармонізації законодавства України з європейськими правовими системами - Ямковий, В.І. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Статтю присвячено проблематиці запровадження в Україні судового прецеденту як джерела права. Автором розглянуто співвідношення понять судового прецеденту та судової практики, у зв’язку з цим запропоновано зміни до законодавства. Статья посвящена проблематике внедрения в Украине судебного прецедента как источника права. Автор рассматривает соотношение понятий судебного прецедента и судебной практики, в связи с чем предлагает изменения в законодательство. The article is devoted to the introduction of judicial precedent as source of Ukrainian law. Author considered correlation of concepts of judicial precedent and judicial practice, in this connection changes are proposed to the legislation.