Європейське право: особливості правової системи Італії - Жукова, Т.С. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
У статті проаналізовано особливості правової системи Італії. Автором розглянуто окремі риси нормативних частин правових систем України та Італії. Розкрито своєрідність правової системи Італії, а саме традиційні елементи судової системи. В статье проанализированы особенности правовой системы Италии. Автором рассмотрены отдельные черты нормативных частей правовых систем Украины и Италии. Раскрыто своеобразие правовой системы Италии, а именно традиционные элементы судебной системы. The article analyses the peculiarities of the legal system in Italy. The comparison of the normative part of this system in Italy and Ukraine is considered. The originality of legal system of Italy, namely, traditional elements of the judicial system are examined.