Захист офіційної мови в національній державі: досвід Франції - Чередниченко, О.І. (Мовознавство, 2013)
У статті висвітлено еволюцію французької мовної політики, спрямованої на захист державної мови, починаючи з XVI ст. Проаналізовано роль академічних, урядових і неурядових організацій, які опікуються функціонуванням і поширенням французької мови. Особливу увагу приділено розгляду законодавчої бази мовної політики. Highlighted is the evolution of the French linguistic policy aimed at the protection of the official language, since the 16th century. Analyzed is the role of academic, governmental and non-governmental institutions which take care of the functioning and expansion of French. A special attention is paid to legislative basis of the language policy.