Правові засади функціонування внутрішнього енергетичного ринку Європейського Союзу - Кориневич, А.О. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Однією з ефективних форм регіональної економічної інтеграції є створення внутрішнього ринку. Цю статтю присвячено дослідженню внутрішнього енергетичного ринку Європейського Союзу. У статті аналізуються положення правових актів ЄС, зокрема директив, що регламентують питання функціонування внутрішнього ринку окремих джерел енергії, а саме природного газу, електроенергії, відновлюваних енергоресурсів. Одной из эффективных форм региональной экономической интеграции является создание внутреннего рынка. Эта статья посвящена исследованию внутреннего энергетического рынка Европейского Союза. В статье анализируются положения правовых актов ЕС, в частности директив, регламентирующих вопросы функционирования внутреннего рынка отдельных источников энергии, а именно природного газа, электроэнергии, возобновляемых энергоресурсов. Establishment of internal market is one of effective forms of regional economic integration. This article is dedicated to research of the internal energy market of the European Union. Provisions of EU legal acts, in particular directives regulating the functioning of the internal market for energy sources such as natural gas, electricity, renewable sources are analyzed in the article.