Хроніка (Мовознавство, 2014)
23-24 травня 2013 р. в м. Слов’янську Донецької області на базі Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» було проведено міжнародну науково-практичну конференцію «Методологія та історіографія мовознавства», присвячену Дню слов’янської писемності й культури та 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

Ушанування пам’яті Кирила і Мефодія, просвітителів слов’янських народів, стало визначальним етапом конференції: перед головним корпусом університету було закладено камінь на місці майбутнього пам’ятника творцям слов’янської писемності й першої літературної мови слов’ян — старослов’янської.

З вітальним словом виступили ректор університету проф. С. О. Омельченко і преосвященний Митрофан, єпископ Горлівський і Слов’янський.