Дисертаційні роботи з мовознавства (тематика досліджень) (Мовознавство, 2014)
У 2012 році бюро Наукової ради з проблем «Закономірності розвитку мов і практика мовної
діяльності» при Відділенні літератури, мови і мистецтвознавства НАН України працювало у
такому складі (голова ради — проф. В. М. Бріцин, заступник голови ради — проф. Н. Г. Озерова,
учений секретар — проф. В. В. Чумак). До складу бюро ради входили також керівники
дев’яти проблемних секцій (загального та слов’янського мовознавства — чл.-кор. НАН України
О. Б. Ткаченко, російського мовознавства — проф. Н. Г. Озерова, романо-германського
мовознавства — докт. філ. н. В. П. Пономаренко, граматики — проф. Κ. Г. Городенська,
діалектології та ономастики — проф. В. В. Лучик, комп’ютерної лінгвістики — академік
НАН України В. А. Широков, лексикології та лексикографії — проф. О. О. Тараненко, стилістики
— чл.-кор. НАН України С. Я. Єрмоленко, фразеології та фразеографії проф.
Ю. Ф. Прадід).