Непокупний А. П. і порівняльно-історичне мовознавство - Биховець, Н.М. (Мовознавство, 2012)
У статті окреслено доробок А. П. Непокупного в галузі порівняльно-історичного мовознавства,
зокрема його внесок у поглиблення гіпотези про існування північноєвропейської
мовної спільності. У дискусії з Т. В. Гамкрелідзе, В’яч. Вс. Івановим учений наводить контраргумент
проти гіпотези про гірський характер прабатьківщини індоєвропейців. The article outlines Nepokupnyi’s creation in the sphere of comparative-historical linguistics,
in particular his contribution to elaboration of the hypothesis about reality of the north European
language community. Discussing with T. V. Gamkrelidze, Vjacheslav V. Ivanov the scientist suggests
his counter argument against hypothesis about the mountainous character of Indo-Europeans
ancestral home.