Мовні знаки української етнокультури в антропоцентричному висвітленні - Жайворонок, В.В. (Мовознавство, 2012)
У статті йдеться про антропоцентричний підхід до розгляду мовних явищ, навіяний «антропологічною силою слова». Розглядаємо мовні формули, які є продуктом антропоморфічного світосприймання, а також знакові концепти української етнокультури батько / мати. The article’s subject matter is antropocentric approach to linguistic phenomena study as influenced by «word’s anthropologic power». The author discussed speech formulae resulting from anthropomorphic world view as well as the Ukrainian ethic culture’s sigh concept father / mother.