Словотвір іменників у мові преси початку XX століття і становлення граматичної норми - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2012)
У статті проаналізовано словотвірні процеси в мові публіцистичного стилю початку
XX ст. у зв’язку з тенденціями динаміки літературної норми. Особливу увагу звернено на
функціонування словотвірних варіантів, узагальнено основні напрямки лексичних і граматичних
змін. The research presents an analysis of word-formative processes in publicistic language used in
the early 20th century in the context of literary Ukrainian. Special attention is paid to the functioning
of morphological variants. The main changes in the lexical system are generalized as well.