Особливості використання презумпцій в галузі прав людини - Суханова, Д.С. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Аналізуються проблемні моменти, пов’язані з існуванням презумпцій, які містяться у міжнародно-правових документах у галузі прав людини. Виявлено закономірності та класифіковано правові презумпції в галузі прав людини. Анализируются проблемные моменты, связанные с существованием презумпций, содержащихся в международно-правовых документах в сфере прав человека. Выявлены закономерности и классифицируются правовые презумпции в сфере прав человека. The article represents an analysis of existing legislation, judicial practice and special literature in order to expose problems related to the existence and functioning of presumptions, which can be found in existing international legal documents on human rights. The author identifies regularities and gives a classification of legal presumptions in the field of human rights.