Синтез 2-арил-7-фенілпіразоло[3,4-d][1,2]оксазин-4(2Н)-онів - Братенко, М.К.; Чорноус, В.О.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2005)
Взаємодією 1-арил-3-бензоїлпіразол-4-карбонових кислот з гідроксиламіном отримані оксими відповідних феніл-[3-(4-карбокси)-піразоліл]кетонів, внутрішньомолекулярна циклізація яких під дією тіонілхлориду приводить до утворення 2-арил-7-фенілпіразоло[3,4-d] [1,2]оксазин-4(2Н)-онів. Взаимодействием 1-арил-3-бензоилпиразол-4-карбоновых кислот с гидроксиламином получены оксимы соответствующих фенил[3-(4-карбокси)пиразолил]кетонов, внутримолекулярная циклизация которых под действием тионилхлорида приводит к образованию 2-арил-7-фенилпиразоло-[3,4-d][1,2]окса-зин-4(2Н)-онов. A reaction of 1-aryl-3-benzoylpyrazole-4-carboxylic acids with hydroxylamine yields the corresponding phenyl(4-carboxy-3-pyrazolyl)ketone oximes which cyclize intramolecularly under the action of thionyl chloride to produce 2-aryl-7-phenyl-4(2H)-pyrazolo[3,4-d][1,2]oxazinones.