Трансформація українського онімного простору: внутрішньо- та позамовні чинники - Вербич, С.О. (Мовознавство, 2014)
У статті проаналізовано явище трансформації сучасного онімного простору української мови (на прикладі власних особових назв, ойконімів, відгопонімних прикметників, урбанонімів та ергонімів), що негативно відбивається на функціонуванні різних власних назв у мовній системі. Акцентовано увагу на внутрішньо- та позамовних чинниках такої трансформації. The phenomenon of transformation of modem onimn space of Ukrainian language (by example personal names, oikonym, adjectives formed from toponymies, urbonym, ergonym) is negatively reproduced on functioning of different own names in the linguistic system. The intra- and extralingual factors of such transformation are detected.