Слов’янське зіставне, порівняльне і типологічне термінознавство кінця XX — початку XXI століть - Іващенко, В.Л.; Туровська, Л.В. (Мовознавство, 2014)
У статті проаналізовано явище трансформації сучасного онімного простору української мови (на прикладі власних особових назв, ойконімів, відгопонімних прикметників, урбанонімів та ергонімів), що негативно відбивається на функціонуванні різних власних назв у мовній системі. Акцентовано увагу на внутрішньо- та позамовних чинниках такої трансформації. The specific features of confrontative, comparative and typological terminology in the Slavic language space of the late 20th — early 21st centuries are determined in the paper; main paradigm, cross-paradigm and cross-disciplinary research trends and aspects of terminology studying are defined.