Актуальні процеси мовлення чи «мовний смак» української сучасності? - Космеда, Т.А. (Мовознавство, 2014)
«Мовний смак» українців реалізується в активізації лінгвокреативності, вербалізації емоцій, актуалізації запозичень, збільшенні варіантних чи дублетних форм, підвищенні лінгвофемінізації, лінгвалізації нових соціальних цінностей, їх граматикалізації, моделюванні прагматичних смислів, що реалізуються відповідними словесними формулами. Актуалізовано також уживання оказіональних компаративних, елятивних і суперлятивних форм неякісних прикметників; прислівників і займенників прикметникового типу для вербалізації категорії оцінки. «Language taste» of Ukrainians is realized in activation of linguistic creativity, verbalization of emotions, actualization of borrowing words, growth of variant or doublet forms,rise of lingual feminization,lingualization, of new social values, their grammaticalization, modelling of pragmatic meanings, which are realized by correspoding verbal formulas. Use of occasional comparative, elative and superlativ forms of nonqualitative adjectives, adverbs and pronouns of adjectival type for verbalization of category of evalution is also actualized.