Barbier та його варіантні назви в німецькій, польській та східнослов’янських мовах - Пиц, Т.Б. (Мовознавство, 2014)
Статтю присвячено дослідженню походження різновидів назви ремісника barbier у німецькій, польській, українській, білоруській та російській мовах. Розглядається історія вивчення цих варіативних найменувань, вивчаються способи їхнього словотворення, аналізуються їхні витоки та історія поширення у досліджуваних мовах на основі писемних пам’яток XTV-XIX ст. The paper is dedicated to the problem of origin of various names of a craftsman barbier in German, Polish, Ukrainian, Byelorussian and Russian. The history of investigation of this various names is considered here, the ways of their word-building are studied, their sources and the history of their spread in the investigated languages are studied on the basis of written recollection of the XTV-XIX centuries.