Правові аспекти адаптації податкового законодавства України до законодавства Європейського Союзу - Ковальчук, І.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Розглядається природа європейського податкового права, обгрунтовано висновки щодо адаптації податкової системи України до вимог ЄС. При цьому зазначається, що стратегічною метою податкової політики має стати створення в Україні стабільної податкової системи, яка забезпечила б достатній рівень надходжень платежів до бюджетів різних рівнів, ефективне функціонування економіки країни, справедливий підхід до оподаткування всіх категорій платників податків. Рассматривается природа европейского налогового права, обоснованы выводы об адаптации налоговой системы Украины к требованиям ЕС. При этом отмечается, что стратегической целью налоговой политики должно стать создание в Украине стабильной налоговой системы, которая обеспечила бы достаточный уровень поступлений платежей в бюджеты разного уровня, эффективное функционирование экономики страны, справедливый подход к налогообложению всех категорий налогоплательщиков. The article is devoted to the nature of European Tax Law. Investigated and theoretically argued conclusions about adaptation of tax system in Ukraine to conditions of EC. Thus the strategical goal of the tax policy should be creation in Ukraine of stabile tax system, which can provide the appropriate level of incoming costs to budgets of different levels, effective economics functioning, fair approach to taxation of all tax-payers categories.