Вплив катіонного оточення на реакційну здатність ЕАЧ у розплавах, що містять вольфрамати - Соловйов, В.В.; Черненко, Л.О. (Украинский химический журнал, 2005)
На основі результатів порівняльного аналізу неемпіричних розрахунків енергій НВМО і активаційних бар’єрів відновлення "ізольованого" аніона WO₄²⁻ і його катіонізованих форм встановлено, що вплив катіонного оточення на елементарний акт переносу заряду приводить до активації вольфрамат-йона у приелектродному шарі в реакціях електровідновлення. По результатам сравнительного анализа неэмпирических расчетов энергий НВМО и активационных барьеров восстановления "изолированного" аниона WO₄²⁻ и его катионизированных форм установлено, что влияние катионного окружения на элементарный акт переноса заряда приводит к активации вольфрамат-иона в приэлектродном слое в реакциях электровосстановления. On the basis of the results of the comparative analysis of the ab initio calculation the energy LUMO and the activation barriers of the restoring of the "isolated" anion WO₄²⁻ and of the it cations form’s, is established, that the influence of the cation environment on of the infinitesimal act carry the charge reduces in the activation of the volframat-ion in the at-electrode stratum in the responses of the electrorestoring.