Понятие гражданско-правового договора в гражданском законодательстве Российской Федерации и иностранных государств - Выборнова, Е.С.; Мызров, С.Н. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Аналізується зарубіжне законодавство щодо визначення договору та його місця у системі права. Наводяться визначення договору в російському, мексиканському, американському, англійському, українському, китайському законодавстві. Досліджено поняття договору як обіцянки, що домінує в англосаксонських правових системах. Порівнюються поняття договору та угоди, проаналізовано їхнє співвідношення. Анализируется зарубежное законодательство относительно определения договора и его места в системе права. Приводятся определения договора в российском, мексиканском, американском, английском, украинском, китайском законодательстве. Исследуется понятие договора как обещания, доминирующее в англо-саксонских правовых системах. Сравниваются понятия договора и соглашения, проанализировано их соотношение. The analysis of the foreign legislation in relation to the definition of the contract and its place in the legal system is undertaken in the article. The definitions of the contract in the Russian, Mexican, American, English, Ukrainian and Chinese legislation are given. The author investigates the concept of the contract as a promise dominating in the Anglo-Saxon legal systems. The notions of the contract and agreement are compared and their correlation is analyzed.