Формування нової системи соціальних цінностей і пріоритетів українського суспільства - Тараненко, О.О. (Мовознавство, 2014)
Див. початок: Мовознавство.— 2012.— № 3.— С. 3-31; № 5.— С. 13—40; № 6.— С. 3-22;
2013,— № 6.— С. 3-26; 2014,— № 1. — С. 3-31.
У статті розглядаються основні номінативно-аксіологічні тенденції в розвитку комплексу
словотворчих засобів української мови кінця XX — початку XXI ст. як віддзеркалення нової
системи соціальних цінностей і пріоритетів українського суспільства — моделі творення
складних слів, префіксації, суфіксації та ін. The article focuses on the main nominative and axiological tendencies in the development of
word-formation in the Ukrainian language of the late XXth— early XXIst century as a reflection of the
new system of social values and priorities of the Ukrainian society (there are the main models of
composition, prefixation, suffixation etc.).