pH-потенциометрическое определение устойчивости глицинатных комплексов палладия (II) - Кублановский, В.С.; Никитенко, В.Н.; Чорненька, Н.В. (Украинский химический журнал, 2005)
pH-потенциометрическим методом изучено комплексообразование палладия (II) с глицином (HGl). Установлено, что палладий (II) образует с глицином в зависимости от соотношения основных компонентов и pH раствора комплексы состава PdGln⁺²⁻ⁿ, где 1 ≤ n ≤ 4. Определены константы устойчивости глицинатных комплексов PdGl₃⁻, PdGl₄²⁻ и рассчитано распределение ионных форм палладия (II). pH-потенціометричним методом вивчено комплексоутворення паладію (II) з гліцином (HGl). Установлено, що паладій (II) утворює з гліцином у залежності від співвідношення основних компонентів і pH розчину комплекси PdGln⁺²⁻ⁿ, де 1 ≤ n ≤ 4. Визначено константи стійкості гліцинових комплексів PdGl₃⁻, PdGl₄²⁻ та розраховано розподіл йонних форм паладію (II). The complex formation of palladium (II) with glycine (HGl) has been studied by the pH-potentiometric method. It has been found that palladium (II) forms PdGln⁺²⁻ⁿ complexes (where 1 ≤ n ≤ 4) with glycine depending on the ratio of the main constituents and solution pH. Stability constants of the glycinate complexes PdGl₃⁻ and PdGl₄²⁻ have been determined, and the distribution of the ionic species of palladium (II) has been calculated.