Некоторые современные криминалистические аспекты мошенничества (на материалах ФРГ) - Постика, И.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
На основі практики Німеччини автор аналізує сучасні види шахрайства, пов’язані з проникненням у житлові приміщення з метою заволодіння особистим майном, шлюбними аферами, маскуванням шахрайської діяльності під легальну з метою привласнення державного чи корпоративного майна, у благодійних організаціях, туристичному бізнесі, системі охорони здоров’я. Автор описує способи профілактики таких злочинів, які використовуються поліцією ФРН, а також пропонує практичні рекомендації з попередження таких видів шахрайства. На основе практики Германии автор анализирует современные виды мошенничества, связанные с проникновением в жилые помещения с целью завладения личным имуществом, брачными аферами, маскировкой мошеннической деятельности под легальную с целью присвоения государственного или корпоративного имущества, в благотворительных организациях, туристическом бизнесе, системе здравоохранения. Автор описывает способы профилактики таких преступлений, используемые полицией ФРГ, а также предлагает практические рекомендации по предупреждению таких видов мошенничества. Basing on German practice author examines the of modern types of fraud related to the penetration of the residential premises to take over private property, marriage fraud, fraudulent activities masking for legal with aim to take over the corporate or public property, in charitable organizations, tourism business, health care institutions and firms. The author describes ways to prevent such crimes, which are used by the police of Germany, and offers practical advices on preventing such fraud.