Синтез та фізико-хімічне дослідження метиламін гексаціанорутенату (II) - Середа, О.А.; Борова, О.Я.; Семенишин, Д.І. (Украинский химический журнал, 2005)
Проведено синтез та фізико-хімічне дослідження метиламін гексаціанорутенату (II) складу (CH₃NH₃)₂H₂ [Ru(CN)₆]×4H₂O. Встановлено, що утворення онієвого катіону відбувається за рахунок протонізації аміногрупи. Визначенo послідовність фізико-хімічних процесів, які протікають при термічному розкладі ціанідного комплексу. Обчислено кінетичні параметри для першої та другої стадій термолізу комплексу. Проведены синтез и физико-химическое исследование метиламин гексацианорутената (II) состава (CH₃NH₃)₂H₂ [Ru(CN)₆]×4H₂O. Установлено, что образование ониевого катиона происходит за счет протонизации аминогруппы. Определена последовательность физико-химических процессов, которые протекают при термическом разложении комплекса. Рассчитаны кинетические параметры для первой и второй стадий термолиза комплекса. Both synthesis and physic-chemical investigation for methylamine hexacyanoruthenate (II) have been carried out. It has been discovered that complex formation occurred via protonation of amino group. The succession of physic-chemical processes taking place during thermal decomposition of cyanide complex has been determined. The kinetic constants for first and second stages thermal decomposition has been calculated.