Порівняльний аналіз правового забезпечення планування та зонування земель у деяких країнах Західної Європи та в Україні - Правдюк, В.М. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
На підставі порівняльного аналізу систем планування територій в країнах Західної Європи та норм українського законодавства зроблено висновок про необхідність реформування законодавства щодо планування територій та відмови від системи поділу земель України на категорії за цільовим призначенням. На основании сравнительного анализа систем планирования территорий в странах Западной Европы и норм украинского законодательства сделан вывод о необходимости реформирования законодательства относительно планирования территорий и отказа от системы деления земель Украины на категории по целевому назначению. On the basis of the comparative analysis of planning of territories systems in the Western European countries with the norms of the Ukrainian legislation the author made the conclusion about the necessity of reforming the territories planning legislation and the refusal from the system of division of Ukrainian lands on categories according to purpose land use.