Нові аналітичні форми для хемілюмінесцентного визначення мікро- та ультрамікрокількостей ряду біологічно активних аніонів - Зуй, О.В. (Украинский химический журнал, 2005)
Досліджено хемілюмінесцентні реакції в гетерогенних системах для визначення ультрамікрокількостей біологічно активних аніонів. Для визначення хлориду, броміду, йодиду, хлорату, бромату, йодату, нітриту, нітрату, хромату, гіпохлориту, сульфіду, сульфіту використана реакційна газова екстракція з хемілюмінесцентним детектуванням, для фосфору, арсену, силіцію, германію — твердофазно-хемілюмінесцентний аналіз. Межа виявлення — 0.02–0.1 мкг/л. Исследованы хемилюминесцентные реакции в гетерогенных системах для определения ультрамикроколичеств биологически активных анионов. Для определения хлорида, бромида, иодида, хлората, бромата, иодата, нитрита, нитрата, хромата, гипохлорита, сульфида, сульфита использована реакционная газовая экстракция с хемилюминесцентным детектированием, для фосфора, мышьяка, кремния, германия — твердофазно-хемилюминесцентный анализ. Предел обнаружения — 0.02–0.1 мкг/л. For the determination of traces of biologically active anions chemiluminescence reactions in heterogeneous systems have been investigated. For the determination of chloride, bromide, iodide, chlorate, bromate, iodate, nitrite, nitrate, chromate, hypochlorite, sulfide, sulfite chemical reaction — gas extraction with chemiluminescence detection has been used. Solid phase — chemiluminescence analysis was used for the determination of phosphorus, arsenic, silicon and germanium. Detection limit is 0.02—0.1 mg/L.