Іменниковість versus дієслівність: у пошуках золотої середини - Селігей, П.О. (Мовознавство, 2014)
У статті проаналізовано співвідношення іменників і дієслів в українськомовних наукових текстах. Автор обстоює думку, що експансія іменників за рахунок дієслів призводить до відчутних комунікативно-естетичних утрат. Обґрунтовується необхідність домірного використання цих двох частин мови. The ratio of nouns and verbs in Ukrainian academic texts is analyzed. The author defends the idea that the expansion of nouns at the expense of verbs results in communicative and stylistic losses. The necessity of well-balanced use of these parts of speech is proved.