Семантична деривація тактильних перцептивів (на матеріалі української, польської та англійської мов) - Деменчук, О.В. (Мовознавство, 2014)
У статті на матеріалі української, польської та англійської мов розглядаються особливості
семантичної деривації тактильної перцептивної лексики. З’ясовуються особливості семантичного
потенціалу прикметників на позначення тактильних відчуттів та визначається динаміка
розвитку їхньої семантичної парадигми. Встановлюються подібності та відмінності в
реалізації динамічних моделей семантичної деривації тактильних перцептивів української,
польської та англійської мов. The paper focuses on the peculiarities of semantic derivation of tactile perception vocabulary
in the Ukrainian, Polish, and English languages. The peculiarities of semantic potential of the adjectives,
denoting tactile senses are ascertained, as well as the dynamics of their semantic paradigm development
is determined. The similarities and differences in the realization of semantic derivation
dynamic models in the Ukrainian, Polish, and English tactile perception vocabulary are established.