Етимологія деяких ойконімів Бобринецького району Кіровоградщини - Голінатий, О.П. (Мовознавство, 2014)
Статтю присвячено особливостям етимології ойконімів Кіровоградщини, зокрема назв
поселень Бобринецького району, які є органічною частиною топонімного простору краю.
У процесі дослідження ойконімії Кіровоградщини було виявлено нові факти, які підтверджують
або спростовують традиційне уявлення про походження назв населених пунктів
області. Studying the oikonymy of Kirovohrad region new facts that confirm or refute the traditional idea
of the origin of the names of some settlements were discovered. This article is the first in the series
of works about the features of the etymology of the oikonyms of Kirovohrad region and it is
dedicated to the names of the settlements of Bobrynets’ district, which is an integral part of toponym’
area of this land.