Лексіка іншамоўнага паходжання як крыніца гістарычнага слоўніка беларускай мовы - Булыка, А.М. (Мовознавство, 2015)
У артыкуле даследуецца лексіка ішпамоўнага паходжання з пункту гледжання яе аддюстравання ў гістарьічным слоуніку беларускай мовы. Правамернасць уключэння кожнай лексічнай адзінкі ў слоўнік вырашаецца шляхам вывучэння ілюстрацнйнага матэрыялу з улікам лінгвістычных і культурна-гістарычных фактараў. Reflection of lexical items of foreign origin in the Historical Dictionary of the Belarusian Language is considered in the article. The problem of inclusion of lexical items in the dictionary is solved by studying language facts available and taking into consideration linguistic, cultural and historical facts.