Морфологічна парадигма іменника в прескрипціях і мовній практиці періодичних видань 40-50-х років XX ст. - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2015)
У статті проаналізовано відмінкову парадигму іменників у мові преси початку 40-50-х років XX ст. у зв’язку з тенденціями динаміки літературної норми. Особливу увагу звернено на функціонування варіантів, узагальнено основні напрями розвитку морфологічної системи української мови. The research present an analysis of cases paradigm of nouns in publicistic language used in the 40-50 years of 20 century in the context of literary Ukraine. Spesial attention is paid to the functioning of variant. The main changes in the morphological system are generalized as well.