Йонометричне визначення поліелектролітів у водних розчинах - Чмиленко, Ф.О.; Коробова, І.В.; Мікуленко, О.В. (Украинский химический журнал, 2005)
Проаналізовано можливість використання потенціометричних сенсорів на базі плівкових йон-селективних електродів для йонометричного визначення поликатіонів у розчині. Розглянуто морфологію поверхні плівкових мембран в залежності від протийона йонообмінника. Наведено коефіцієнти селективності запропонованих йон-селективних електродів, визначені методом фіксованого заважаючого йона. For diagnostics of the cation polymeric SAS contents with average molecular weight less than 10000 ion-selective electrodes with a film membrane on the basis of polyvinyl chloride are offered. As opposed ion of ion-exchanger both inorganic complex anions and organic dyes are used. The membrane structure and solution ionic force influence on electrode characteristics of the suggested electrodes is investigated. The electrode selectivity factors were defined by fixed preventing ion method.